Termeni si conditii

Itronics Team S.R.L. este societatea care administreaza domeniul www.itronics.ro si subdomeniile acestuia numit in continuare "SITE". Itronics Team S.R.L denumita in continuare “Itronics”, societate organizata in baza legii romane,  cu sediul social in judetul Constanta, orasul Constanta, Blv. I.C.Bratianu, Nr. 131, Camera 3, avand codul de inregistrare fiscala 34021482, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Constanta sub nr. J13/128/2015.

1. Definitii

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca nu rezulta altfel din context, intelesurile descrise mai jos:

 • PRODUSE si SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in COMANDA, care urmeaza a fi furnizate de catre Itronics, CLIENTULUI ca urmare a incheierii CONTRACTULUI.
 • UTILIZATOR: reprezinta persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la CONTINUT-ul SITE-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Itronics (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre itronics si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.
 • CLIENT: persoana fizica sau juridica sau orice entitate juridica care isi creeaza un CONT pe SITE si efectueaza o COMANDA.
 • COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un CLIENT, prin care CLIENTUL transmite catre Itronics intentia sa de a achizitiona PRODUSE si SERVICII de pe SITE. Rezervarea unui PRODUS accesand SITE-ul nu reprezinta o COMANDA.
 • CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre Itronics, prin care Itronics este de acord sa livreze CLIENTULUI PRODUSE si SERVICII, iar CLINETUL este de acord sa efectueze plata acestora.
 • TRANZACTIE – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui PRODUS si/sau SERVICIU de catre Itronics CLIENTULUI, prin utilizarea serviciilor procesatorului de plati cu care colaboreaza Itronics, indiferent de modalitatea de livrare.
 • NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS), asupra PRODUSELOR/SERVICIILOR si/sau promotiilor desfasurate de catre Itronics intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea itronics cu referire la informatiile continute de acesta.
 • UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii Itronics.

2. Obligatiile cumparatorului la inregistrare

Pentru utilizarea serviciului, sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dvs. In situatia in care consideram ca aceasta obligatie nu este respectata, ne rezervam dreptul de a va bloca accesul, pe perioada determinata sau nedeterminata, la utilizarea serviciului fara nici o notificare prealabila.

3. Politica de vanzare

Toate informatiile folosite pentru descrierea PRODUSELOR si/sau a SERVICIILOR disponibile pe SITE incluzand dar fara a se limita imagini statice sau dinamice, prezentari multimedia, etc. nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Itronics, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Denumirea produselor asa cum este ea prezentata pe site, nu reprezinta obligatie contractuala si nu este obligatoriu sa se regaseasca intocmai pe documentele emise de ITRONICS, respectiv facturi sau certificate de garantie. Din motive de gestiune interna, denumirea produselor poate fi diferita pe aceste documente fara ca acest lucru sa afecteze caracteristicile produselor. Identificarea produselor se va face pe baza codului intern SKU dar si a caracteristicilor acestora cat si a imaginilor prezentate pe pagina produsului.

Accesul in vederea efectuarii unei COMENZII ii este permis oricarui UTILIZATOR. Pentru motive justificate Itronics isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul UTILIZATORULUI in vederea efectuarii unei COMENZI si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii UTILIZATORULUI pe SITE, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Itronics, In oricare dintre aceste cazuri, UTILIZATORUL se poate adresa Itronics, prin intermediul paginii de contact, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

Promotiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, CLIENTUL consimte ca ITRONICS poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil sau agreat de ITRONICS, in orice situatie in care este necesara contactarea clientului.

Dupa 5 (cinci) zile de la achizitionarea unui produs sau serviciu, clientului i se va solicita inscrierea unui recenzii despre Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de client in formularul de comanda. In acest fel, clientul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor produselor.

Itronics nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata de catre Itronics ca avand valoarea unui CONTRACT.

Notificarea primita de catre CLIENT, imediat dupa efectuarea COMENZII are rol de informare si nu reprezinta confirmarea COMENZII. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Pentru motive justificate, Itronics isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea PRODUSE si/sau SERVICIILOR din COMANDA. Daca  modificam cantitatea de PRODUSE si/sau SERVICII din COMANDA,  vom anunta CLIENTUL la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Itronics la efectuarea COMENZII si vom returna suma achitata.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice/ dinamice/prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea ITRONICS, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

ITRONICS poate anula comanda efectuata de catre client, fara sa fie necesara o notificare prealabila adresata clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

CONTRACTUL se considera incheiat intre Itronics si CLIENT in momentul primirii de catre CLIENT de la Itronics prin intermediul postei electronice si/sau SMS/Telefonic a notificarii de expediere a Comenzii.

4. Pretul produselor si serviciilor

Toate preturile aferente PRODUSELOR si/sau SERVICIILOR prezentate pe SITE sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A. Itronics atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Itronics va informa CLIENTUL asupra pretului corect.

In cazul platilor online Itronics nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre CLIENT, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai CLIENTUL.

Pretul poate fi modificat de catre Itronics, in orice moment, fara preaviz.

5. Modalitatea de livrare

Produsele vor fi livrate in limita stocului disponibil. In cazul in care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai afla in stoc veti fi instiintat in acest sens telefonic sau prin e-mail.

Livrarea tuturor comenzilor se face prin curier rapid la adresa ceruta de client. Comenzile inregistrate de Luni pana Vineri, pana in ora 15:00, vor fi expediate in aceeasi zi iar timpul mediu de livrare este de 24h de la expeditie. Comenzile primite si confirmate dupa ora 15:00 vor fi expediate in urmatoarea zi lucratoare fiind supuse aceluiasi timp mediu de livrare de 24h de la expeditie.

Timpul de livrare de 24 de ore nu este garantat prin contract de catre firma de curierat, acesta fiind doar o estimare. Desi in 99% din cazuri coletele sunt livrate in 24 de ore, nu suntem responsabili de eventuale intarzieri aparute din partea firmei de curierat

Costul de livrare va fi calculat si afisat in formularul de comanda sau poate fi estimat folosind optiunea "Estimare costuri și taxe de livrare" din cosul de cumparaturi.

Cumparatorul are obligatia de a verifica integritatea coletelor primite, in momentul receptionarii acestora, iar in cazul in care se constata anumite probleme legate de integritatea coletelor se va intocmi un proces verbal constatator cu persoana care a facut livrarea. Reclamatiile ulterioare nu vor fi luate in calcul.

6. Modalitatea de plata

Pentru plata comenzilor plasate pe site-ul nostru aveti doua posibilitati: Plata ramburs: plata va fi facuta in sistem ramburs catre curierul care va efectua livrarea sau Plata in avans: plata va fi facut prin ordin de plata la ghiseu sau online catre contul nostru in RON.

7. Dreptul de retragere sau retur

Conform legislatiei in vigoare (OG 130/2000), CLIENTUL (persoana fizica) isi poate exercita dreptul de retragere din CONTRACT in termen de 14 (paisprezece) zile calendaristice de la receptia PRODUSELOR. Clientul trebuie sa comunice in scris catre Itronics intentia de retragere, folosind pagina de contact. Atentie, OG 130/2000 se aplica doar clientilor persoane fizice.

In cazul in care CLIENTUL solicita retragerea din CONTRACT in cadrul termenului legal, in cazul in care COMANDA este achitata, Itronics va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Itronics de catre CLIENT asupra deciziei sale de retragere din CONTRACT. Acest termen poate fi prelungit pana ce ITRONICS intra in posesia produsului returnat de CLIENT. In cazul in care CLIENTUL returneaza produse, termenul de returnare al sumei achitate este de maxim 14 (paisprezece) zile de la data receptiei produselor la sediul ITRONICS.

Cheltuielile directe de returnare a PRODUSELOR vor fi suportate exclusiv de CLIENT, acesta asigurandu-se ca PRODUSELE vor fi returnate in aceeasi stare in care au fost primite. Itronics isi rezerva dreptul de a diminua sumele rambursate CLIENTULUI cu valoarea taxelor de livrare initiale daca livrarea a fost facuta prin curier rapid, aceasta metoda de livrare fiind considerata non-standard. 

Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:    

 • pentru COMENZILE achitate cu Card bancar prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru COMENZILE achitate cu OP / Ramburs/ Card bancar-> prin virament bancar catre un cont in RON indicat de client;

Anumite produse, datorita naturii lor, sunt exceptatea de la exercitarea dreptului de retragere.

Conform OUG 34/2014 Itronics isi rezerva dreptul de refuza returul sau de a diminua valoarea returnata atunci cand produsele returnate nu mai sunt noi sau prezinta urme de folosire, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor..

Itronics isi rezerva dreptul de a refuza dreptul de retragere clientilor persoane juridice.

8. Garantie

Toate PRODUSELE noi beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. 

Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent PRODUSULUI din COMANDA, CLIENTULUI ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din CONTUL sau.

Lipsa certificatului de garantie al PRODUSULUI trebuie semnalata in maxim 3 zile de la receptia PRODUSULUI folosind formularul de contact. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Reclamatiile privind deficiente ale PRODUSULUI/PRODUSELOR achizitionate pot fi facute accesand formularul de contact .

CLIENTUL, are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse in certificatul de garantie, in caz contrar existand riscul de a pierde garantia PRODUSULUI.

9. Drepturi de proprietate intelectuala

Intregul continut al site-ului www.itronics.ro, incluzand in aceasta notiune texte, imagini, elemente de grafica web, si orice alte date, este proprietatea Itronics si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a Itronics a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. Itronics asigura utilizatorului site-ului acces limitat pe acest site in scopul cumpararii produselor si informarii de specialitate, dar nu ii confera dreptul de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a folosi in scopuri comerciale acest site fara acordul expres si in scris al Itronics.

10. Legaturi catre alte site-uri

Itronics nu raspunde si nu poate fi facuta responsabila de continutul (intelegand prin aceasta inclusiv natura lor) site-urilor la care se ajunge prin link-uri existente pe www.itronics.ro. Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii acestora.

11. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

12. Jurisdictia

CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Itronics si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Constanta.

13. Informatii privind deseurile de echipamente electrice si electronice

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului, H.G 1037/2010, privind deseurile de echipamente electrice si electronice, CLIENTII vor avea in vedere urmatoarele:

 • CLIENTII au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;
 • Colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;

Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu doua linii in forma de X. Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseurile menajere si ca ele fac obiectul unei colectari selective

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.