Tutorial înlocuire tastatură laptop

În zilele noastre, majoritatea persoanelor dețin un telefon mobil, un televizor inteligent, un laptop sau orice alt device care îi ajută să fie mereu „conectați”. Fără aceste mici mașinării, viața noastră ar fi mult mai grea, până și cele mai mici operațiuni fiind desfășurate cu dificultate. Acestea ne ajută la menținerea unei conexiuni permanente cu mediul înconjurător, simplifică task-urile zilnice și le folosim pentru a ne umple timpul liber.

De obicei, aceste dispozitive sunt create în așa fel încât să reziste uzurii zilnice la care sunt supuse (desigur, dacă acestea sunt întreținute așa cum trebuie), însă există și situații în care unele componente se pot opri din a funcționa. Printre cele mai des întâlnite defecțiuni, se numără: bateria (care de obicei nu mai poate reține o sarcină), tastatura (fie nu mai funcționează deloc, fie funcționează doar parțial), display-ul (în cadrul tuturor dispozitivelor menționate mai sus), alături de multe alte defecțiuni, atât minore, cât și majore.

Majoritatea problemelor ce pot apărea sunt minore, cu o perioadă de sevice foarte scurtă și fără costuri prea ridicate; aceste probleme apar în perioada de garanție din cauza unor greșeli de fabricație (de obicei). Există însă situații în care produsele sunt ieșite din garanție, iar defectele pot apărea. Cea mai comună eroare apărută este cedarea bateriei (pentru laptopuri și telefoane), urmată îndeaproape de defectarea tastaturii.

Persoanele care întâlnesc prima eroare o pot rezolva și singuri, însă nu este o procedură simplă, fiind necesar un grad ridicat de atenție dar și foarte mult timp. Defecțiunea tastaturii (pentru laptop-uri), însă, este ușor de rezolvat. Pentru majoritatea modelelor de laptop-uri operațiunea este una simplă, ce poate fi făcută de orice persoană, acasă, din confortul propriei locuințe.
Pentru a putea înțelege mai bine cât de ușor este să înlocuiești tastatura laptop-ului defect, iată câteva exemple elocvente:

Înlocuire Tastatura Laptop Acer Aspire 5741

Tot ce aveți nevoie este o șurubelniță cu cap drept și o suprafață plană pe care să puneți laptop-ul. Țineți minte să scoateți bateria si sa deconectati incarcatorul laptopului înainte de a începe procedura. După ce ați realizat acest pas, cu ajutorul șurubelniței desfaceți cele 6 încuietori situate în partea de sus a tastaturii și încercați să o scoateți ușor. Deconectați conectorul  legat la placa de bază (cu atenție, pentru a deteriora și alte componente) și înlocuiți tastatura veche cu componenta cea noua. De aici, procedura se desfășoară în sens opus, ultimul pas fiind reintroducerea bateriei și pornirea laptopului.

Înlocuire Tastatura Laptop Asus K52

Procedura este asemănătoare cu cea a laptopului precedent diferența fiind numărul încuietorilor ce trebuie desfăcute. În cazul acestui dispozitiv există și o mică siguranță ce menține  conectorul în locul desemnat. După înlocuirea tastaturii, asigurați-vă că acest conector este fixat cum trebuie.

Așadar, dacă pe parcursul perioadei în care dețineți acest dispozitiv apar neplăceri (în special dacă este vorba de o tastatură), este bine să știți că procesul de înlocuire este simplu, ușor de realizat chiar în propria casă, iar costurile nu sunt ridicate, fiind cea mai bună alternativă atunci când produsul este ieșit din garanție  sau nu doriți să îl înmânați unor persoane necunoscute.

In cazul in care cautati o tastatura laptop fie ca este vorba despre Acer, Asus, HP, Dell dau orice alt producator, puteti incerca magazinul nostru online unde veti gasi cele mai bune preturi alaturi de suport gratuit prin live chat din partea specialistilor itronics.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *