Reparăm tastatura laptop? Sau o înlocuim?

În zilele noastre, fiecare persoană deține un dispozitiv care îl ajută să rămână conectat. Fie că este vorba despre un telefon, despre un desktop ori despre un laptop, toate îndeplinesc același scop: aflarea și utilizarea informațiilor. Avantajele device-urilor sunt nenumărate și ar putea fi înșirate pe câteva zeci de pagini, de aceea defectele/dezavantajele au tendința de a se evidenția printre aspectele pozitive (deoarece sunt puține dar nu într-atât încât să te împiedice să cumperi acel dispozitiv).

Astfel, pentru un laptop (al doilea dispozitiv din punct de vedere al popularității), cele mai însemnate defecte pe care le pot prezenta, fie că provin din fabrică, fie că se dezvoltă pe parcursul utilizării lor, sunt: bateria, care, cu timpul, se deteriorează și își pierde capacitatea de a reține o încărcare; display-ul, care niciodată nu o să atingă claritatea, unghiurile de redare sau culorile unui ecran dedicat și care înceta să funcționeze chiar și din pricina celui mai mic șoc. Cea mai afectată componentă, însă, este tastatura laptop–ului. Aceasta este expusă la uzura zilnică, la diverse lovituri, dar și la posibile accidente ce pot apărea din cauza neatenției utilizatorilor.

Indiferent de motivele determinante, defecțiunea tastaturii unui laptop se reflectă în  incapacitatea de a folosi dispozitivul respectiv. Firește, există variante ce pot substitui pe moment acest neajuns, cum ar fi: utilizarea tastaturii virtuale implementată în Windows, achiziționarea unei tastaturi externe sau înlocuirea celei deja existente cu una funcțională. Dintre cele menționate mai sus, cea mai eficientă este opțiunea înlocuirii tastaturii, varianta tastaturii virtuale fiind o alternativă pe termen scurt, greu de folosit și consumatoare de timp, iar cea a achiziționării unui model extern fiind un impediment în portabilitatea și versatilitatea laptop-ului.

Dar de ce este preferată înlocuirea tastaturii, și nu reparația acesteia?

Ei bine, din pricina modului de construcție al acestora (compact, fără prea mult spațiu de lucru, etc.), o posibilă reparație ar fi extraordinar de greu de realizat. La acest aspect, se adaugă și incapacitatea celor din service de a găsi piese înlocuitoare (pentru unele laptopuri, producătorii deja nu mai fabrică piese).

Totodată, un alt dezavantaj al operațiunii de reparare a tastaturii unui laptop este reprezentat de costurile ridicate și de timpul necesar finalizării acestei proceduri. Astfel, varianta optimă pe care orice persoană aflată în această situație ar trebui să o aleagă este cea a înlocuirii părții defectuoase. Sunt evitate toate neajunsurile exprimate mai sus, cel care se confrunta cu o astfel de situație economisind timp, bani și eventuale situații neprevăzute.

Cum înlocuiești o tastatură?

Operațiunea de înlocuire este destul de simplă, o tastatură venind într-o singură piesă, iar singurele activități necesare sunt doar deconectarea și reconectarea câtorva cabluri. Trebuie menționat faptul că această operațiune trebuie realizată de către persoane autorizate dacă laptop-ul se află încă în perioada de garanție.

Prin urmare, chiar dacă în orice moment componentele unui dispozitiv se pot defecta, există posibilitatea de înlocuire a acestora (mai ales în cazul tastaturii de laptop), fie de către persoane competente, fie de către orice împătimit al tehnologiei, fără costuri prea ridicate sau complicații apărute pe parcursul procesului, oferind o a doua șansă gadget-ului în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *