Carcasă laptop nouă sau carcasă laptop second-hand?

Viața cotidiană a acaparat întreaga lume. Oriunde am întoarce privirea, putem observa cel puțin o persoană care să dețină un telefon inteligent, un laptop ultra performant sau orice fel de dispozitiv care să mențină într-o oarecare măsură legătura cu mediul virtual. Persoanele folosesc din ce în ce mai des aceste mijloace de conectare, laptopul aflându-se în topul celor mai utilizate astfel de dispozitive. Din această cauză, componentele exterioare au cel mai mult de suferit, fiind foarte expuse la mediul înconjurător și la eventualele accidente ce pot apărea.

De-a lungul timpului, dispozitivele pe care le folosim încep să își arate vârsta și să se comporte ca atare. Pe suprafețele lucioase apar sute de zgârieturi, plasticul începe să crape, aluminiul începe să se decoloreze, apar îndoituri la nivelul carcasei, etc. Acestea sunt doar câteva din aspectele estetice ce pot apărea atunci când utilizați un laptop sau orice alt dispozitiv.

Criterii importante de luat în calcul la înlocuirea carcasei unui laptop

Carcasa laptop –ului poate fi alcătuită din mai multe materiale, însă cel mai des utilizat este plasticul, fiind atât ieftin, cât și ușor de înlocuit atunci când apar defecțiuni. Există și dispozitive care folosesc și alte materiale (precum aluminiul) care, în ciuda costurilor mai ridicate, sunt la fel de ușor de înlocuit.

Astfel, atunci când aceste probleme se ivesc, există o singură opțiune plauzibilă: înlocuirea componentei. La rândul ei, înlocuirea poate fi realizată atât într-un service autorizat, pentru a nu se pierde garanția (este necesara plata manoperei și a componentelor ce trebuie înlocuite), cât și acasă, fără unelte specializate și fără prea multe cunoștințe în acest domeniu, singurele investiții necesare fiind în timp și în costul carcasei.

Totodată, piesele mai sus menționate pot fi cumpărate și pe bucăți, atât noi, cât și la mâna a doua. Astfel, dacă doar un capac de laptop se zgârie, sau este îndoit, acesta poate fi achiziționat separat, la un preț mai mic decât al întregii carcase. Și acesta, la rândul lui poate fi cumpărat second-hand, însă nu este recomandat.

Alegem o carcasa laptop noua sau una folosita?

Motivele pentru care o carcasă a unui astfel de dispozitiv nu ar trebui cumpărată la mâna a doua sunt foarte multe, dar, în principiu, amintim: incertitudinea locului de proveniență a piesei, tratamentele la care a fost supusă piesa respectivă sunt necunoscute, etc. Este de preferat folosirea unei carcase noi, chiar dacă costurile acesteia sunt puțin mai ridicate decât cele ale unei piese second-hand.

Produsul nou va avea mereu un aspect imaculat, fără defecte mecanice (produse din pricina utilizării) și va oferi mereu rezistența necesară pentru a asigura integritatea produsului pentru o perioadă mai lungă de timp. Chiar dacă este o investiție mai mare, pe termen lung aceasta se va dovedi a fi un câștig.

Prin urmare, chiar dacă uzura carcasei unui laptop apare de-a lungul anilor din pricina utilizării intensive, iar aceasta poate duce la un aspect neplăcut, nu trebuie să reprezinte o grijă, dat fiind faptul că poate fi achiziționată la un preț bun, este ușor de schimbat (nefiind nevoie de cunoștințe de specialitate) și poate fi realizat de oricine din confortul propriei locuințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *